رُست قهوه چیست؟ معرفی برشته کاران ایرانی قهوه

برشته کاران قهوه ایرانی

ما در نوشته‌ی قبلی خود‌مان راهنمای خرید قهوه: انواع قهوه را چگونه بشناسیم؟ عربیکا یا روبوستا درباره‌ی قهوه توضیحاتی مختصری دادیم، همینطور اشاره کوتاهی به این موضوع کردیم که رُست قهوه چه تاثیری در مورد میزان کافئین قهوه دارد. اما در این مطلب کمی بیشتر در مورد رُست قهوه توضیح می‌دهیم و همچنین نگاهی کوتاه به برشته کاران ایرانی قهوه داریم..

برشته کاری یا رُست قهوه چیست؟

دانه‌ی قهوه پس از فرایند برداشت، خشک شدن و تمیزکاری آن حالا نیاز دارد با برشته شود، اگر به قهوه به مثال میوه‌هایی مثل بادام نگاه کنیم، قهوه به مثال بسیار این میوه‌ها بهترین حالت استفاده خودش را در حالت برشته شده دارد. با این تفاوت که میزان تفاوت قهوه در حالت برشته با با حال خام آن (قهوه سبز) بسیار زیاد است. مهمترین شکل این تفاوت در تیرگی قهوه است که به آن میزان رٌست قهوه می‌گویند، که ما معمولاً از رُست ملایم (لایت رُست) تا رُست متوسط (مدیوم رُست) و رُست تیره (دارک رُست) داریم.

انواع تیرگی در رُست قهوه (Photo by Ochir-Erdene Oyunmedeg on Unsplash)

برشته کاران ایرانی قهوه (رستری های ایرانی قهوه)

در ایران از گذشته تا زمان فعلی قهوه و مصرف قهوه بسیار متداول بوده است همینطور واردات قهوه نیز از اهمیت بالایی برخوردار بوده و به علت اینکه یکی از ویژگی های یک قهوه خوب رُست تازه آن است، رُست قهوه نیز در ایران توسط برشته کاری‌های گوناگون ایرانی بسیار جدی پیگیری شد که در حال حاضر ما برشته کاران بسیار موفق ایرانی را داریم که قهوه‌های تک خواستگاه، ترکیبی (قهوه عربیکا و قهوه روبوستا) و ترک را برشته کاری می‌کنند.

برشته کاری قهوه ست (Set Coffee Roastery)

قهوه ست
قهوه ست

برشته کاری ست که صاحب امتیاز آن شرکت فنجان داغ خوارزمی می‌باشد از قدیمی ترین برشته کاران قهوه در ایران می باشد و قدمت آن به دهه ۲۰ بر می‌گردد. این برشته کاری با تخصص رُست انواع قهوه‌های ترکیبی و تک خواستگاه بر طبق سلیقه مخاطبین خود قدم بر می‌دارد. شما می‌توانید دسته بندی‌های قهوه اسپیشیالتی یا تک‌خواستگاه و قهوه ترکیبی را در وب‌سایت این برشته کاری ببینید و در صورت تمایل سفارش دهید. همین چنین این شرکت قهوه کپسولی ویژه دستگاه‌های نسپرسو را نیز تولید می‌کند.

برشته کاری قهوه لمیز (Lamiz Coffee Roastery)

قهوه لمیز
قهوه لمیز

قهوه لمیز با دنبال کردن فعالیت کافی شاپ بصورت زنجیره فعالیت خود را در سال ۱۳۸۸ آغاز کرده است، این مجموعه به مرور با تحقیق توسعه در مسیر برشته کاری قهوه نیز قدم برداشت و هم اکنون در تولید کنندگان معتبر قهوه تازه رُست شده در ایران می باشد. شما می توانید قهوه های تک خواستگاه لمیز، قهوه های ترکیبی و همینطوری قهوه های کپسولی این شرکت را در وب‌سایت این شرکت مشاهده کنید.

برشته کاری قهوه آلبا (Alba Coffee Roastery)

قهوه آلبا
قهوه آلبا

قهوه آلبا با رویکرد مدرن تر در صنعت رُست قهوه قدم برداشته است و با سرمایه گذاری مشترک بین نیوزلند و ایران سعی کرده است تا با یافتن بهترین دانه‌های هفته در سراسر جهان و رُست صحیح آن ها در ایران بتواند برای عاشقان این نوشیدنی در ایران بهترین قهوه را به ارمغان بیاورد.

تمرکز اصلی قهوه آلبا روی قهوه‌های ترکیبی آلبا و تک خواستگاه می باشد که شما می‌توانید در وب سایت این شرکت محصولات آلبا را ببینید.

برشته کاری قهوه لم (Lemm Coffee Roastery)

قهوه لم
قهوه لم

برشته کاری قهوه لم در سال ۱۳۹۶ فعالیت حرفه‌ای خود را آغاز کرده است، این مجموعه علاوه‌ بر فعالیت در حوزه رُست قهوه در زمینه افزایش دانش قهوه نیز با برگزاری دوره‌ها و ورکشاپ‌های مرتبط با قهوه نیز فعالیت کرده است.

محصولات قهوه لم نیز علاوه بر قهوه‌های تک خواستگاه که برای قهوه دمی مناسب هستند و قهوه‌های اقتصادی یک دسته‌بندی دیگر شامل قهوه‌های سنتی را نیز دارا می‌باشد. که محصولاتی بیشتر با ذائقه قهوه نوشی سنتی ایرانی مثل قهوه‌ی یزدی را در بر می‌گیرد.

برشته کاری قهوه تام کینز (Tom Kins Coffee Roastery)

قهوه تام کینز با تمرکز بیشتر بر روی قهوه‌های ترکیبی مناسب اسپرسو فعالیت می‌کند. این برند برشته کاری قهوه ایرانی به تازگی فعالیت خود را آغاز کرده است اما با استقبال مناسبی از سوی دوست داران قهوه ترکیبی روبرو شده است.

برشته کاری قهوه ری (Rei Coffee Roastery)

قهوه ری
قهوه ری

برشته کاری قهوه ری با هدف رُست قهوه در قامت استانداردهای جهانی پا به عرصه قهوه در ایران بگذارد. تاکید قهوه ری بر روی این استاندارد از انتخاب دانه و مراحل برشته کاری می‌باشد. محصولات قهوه ری شامل قهوه‌های ترکیبی و تک خواستگاه در وب‌سایت این برشته کاری در دسترس است.

برشته کاری قهوه پیک (Pik Coffee Roastery)

قهوه پیک
قهوه پیک

یک برند برشته کاری قهوه در مشهد، قهوه پیک که به شکل یک کافه-رستری فعالیت خودش را در سال ۱۳۹۶ آغاز کرد، هم اکنون با لاین‌های مختلف قهوه برای مخاطب خودش سعی کرده طعمی مناسب از قهوه را بوجود آورد.

برشته کاری قهوه هایک (Hayk Coffee Roastery)

قهوه هایک
قهوه هایک

قهوه هایک با نماد یک مرد سیبیلو که اسطوره به همین نام است در صنعت قهوه فعالیت می‌کند. تمرکز قهوه هایک بر روی قهوه‌های تک خواستگاه، قهوه‌های ترکیبی و قهوه ترک می‌باشد.

برشته کاری قهوه اسکای لب (Sky Lab Coffee Roastery)

برشته کاری قهوه اسکای لب تمرکز خودش را بر روی قهوه‌های تک خواستگاه عربیکا مناسب قهوه دمی نظیر قهوه‌ی تک خواستگاه اتیوپی کوچره، اتیوپی لیمو، اندونزی سوماترا، رواندا کارامبا و اتیوپی سیدامو گذاشته است.

برشته کاری قهوه رستم (Rostam Coffee Roastery)

قهوه رستم با فعالیت در حوزه قهوه با هویت و نام ایرانی سعی کرده است قهوه با کیفیتی را در اختیار مخاطبین خودش قرار دهید و این هویت حتی در نام گذاری لاین های قهوه خودش نیز دیده می شود. این برند سال ۱۳۸۷ در ایران و ۱۳۸۰ در کانادا فعالیت خودش را آغاز کرده است.

برشته کاری قهوه دانی در (DaniDor Coffee Roastery)

قهوه های دانی در بیشتر شامل قهوه‌های ترکیبی می باشد.

سایر برشته کاران قهوه در ایران نیز شامل: برشته کاری قهوه امکان (Emkan Coffee Roastery)، برشته کاری قهوه میامی (Miami Coffee Roastery)، برشته کاری قهوه بارکد (Barcode Coffee Roastery)، برشته کاری قهوه سم (Sam Coffee Roastery)، برشته کاری قهوه هارپاگ (Harpag Coffee Roastery) و برشته کاری قهوه مولینان (Molinan Coffee Roastery) می باشند و صنعت برشته کاری قهوه در ایران روز به روز در حال پیشرفت می باشد.

آیا شما تجربه‌ای از برشته کاری های قهوه ایرانی دارید؟ آن را با ما به اشتراک بگذارید.