چگونه در خانه تفاوت بیکینگ پودر و جوش شیرین را تشخیص بدهیم؟

چگونه در خانه تفاوت بیکینگ پودر و جوش شیرین را تشخیص بدهیم؟

جوش شیرین و بیکینگ پودر دو ماده مهم در پخت و پز هستند که برای ایجاد پف و حجم در کیک ها، شیرینی ها و سایر محصولات پخته شده استفاده می شوند. این دو ماده دارای تفاوت های اساسی هستند که باید در هنگام استفاده از آنها در دستور العمل های پخت و پز در نظر گرفته شود. در این مطلب از وبلاگ خودمان قصد داریم تفاوت بیکینگ پودر و جوش شیرین را بررسی کنیم.

چگونه در خانه تفاوت بیکینگ پودر و جوش شیرین را تشخیص بدهیم؟

تشخیص تفاوت بیکینگ پودر و جوش شیرین در واکنش با آب یا سرکه

جوش شیرین و بیکینگ پودر هر دو با آب یا سرکه واکنش نشان می دهند و گاز دی اکسید کربن تولید می کنند. این گاز باعث پف کردن و حجم گرفتن محصولات پخته شده می شود.

جوش شیرین با آب یا سرکه به سرعت واکنش نشان می دهد و بلافاصله شروع به حباب زدن می کند. این به این دلیل است که جوش شیرین یک ماده قلیایی است و با آب یا سرکه اسیدی واکنش می دهد.

بیکینگ پودر ممکن است با آب یا سرکه کمی دیرتر واکنش نشان دهد. این به این دلیل است که بیکینگ پودر حاوی یک اسید است که واکنش را تاخیر می اندازد.

دیگر راه‌های تشخیص تفاوت بیکینگ پودر و جوش شیرین

علاوه بر تفاوت در واکنش با آب یا سرکه، جوش شیرین و بیکینگ پودر دارای تفاوت های دیگری نیز هستند که عبارتند از:

  • ترکیب شیمیایی: جوش شیرین از یک ماده تشکیل شده است، یعنی بی کربنات سدیم (NaHCO3). بیکینگ پودر از دو یا سه ماده تشکیل شده است، که عبارتند از: بی کربنات سدیم، یک اسید و یک ماده خنثی کننده.
  • میزان قدرت: جوش شیرین قدرت بیشتری نسبت به بیکینگ پودر دارد. به همین دلیل، مقدار کمتری از جوش شیرین برای ایجاد همان مقدار پف مورد نیاز است.
  • مدت زمان ماندگاری: جوش شیرین نسبت به بیکینگ پودر ماندگاری بیشتری دارد. جوش شیرین را می توان تا یک سال در یک مکان خشک و خنک نگهداری کرد. بیکینگ پودر را باید ظرف شش ماه مصرف کرد.
  • طعم: جوش شیرین طعم تلخ تری نسبت به بیکینگ پودر دارد. به همین دلیل، معمولاً در دستور العمل هایی که طعم شیرین دارند از بیکینگ پودر استفاده می شود.

نحوه تشخیص تفاوت جوش شیرین و بیکینگ پودر در خانه

برای تشخیص جوش شیرین و بیکینگ پودر در خانه می توانید از دو روش زیر استفاده کنید:

روش اول تشخیص تفاوت

  • یک قاشق چایخوری از هر کدام از مواد را در یک ظرف جداگانه بریزید.
  • به هر کدام از مواد یک قاشق غذاخوری آب اضافه کنید.
  • اگر ماده مورد نظر جوش شیرین باشد، فوراً شروع به حباب زدن می کند.
  • اگر ماده مورد نظر بیکینگ پودر باشد، ممکن است حباب زدن آن کمی طول بکشد.

روش دوم تشخیص تفاوت

  • یک قاشق چایخوری از هر کدام از مواد را در یک ظرف جداگانه بریزید.
  • به هر کدام از مواد یک قطره سرکه اضافه کنید.
  • اگر ماده مورد نظر جوش شیرین باشد، فوراً شروع به حباب زدن و تولید گاز می کند.
  • اگر ماده مورد نظر بیکینگ پودر باشد، ممکن است حباب زدن آن کمی طول بکشد.

در هر دو روش، اگر ماده مورد نظر جوش شیرین باشد، به دلیل خاصیت قلیایی بودن آن، رنگ آب یا سرکه به سمت زرد یا سبز تغییر می کند.

جوش شیرین و بیکینگ پودر دو ماده مهم در پخت و پز هستند که دارای تفاوت های اساسی هستند. در هنگام استفاده از این دو ماده در دستور العمل های پخت و پز، باید به این تفاوت ها توجه داشته باشید تا نتیجه مطلوب حاصل شود.